wellbeing studenten doen aan stretchen

wellbeing- en vitaliteitsmanagement

wellbeing- en vitaliteits-management
Bachelor in wellbeing- en vitaliteitsmanagement aan VIVES Zuid

De nood aan Wellbeing en vitaliteit van cliënten, hun mantelzorgers en hun begeleiding in privé- en zorginitiatieven is méér dan ooit groot. 

De vraag van bedrijven naar ondersteuning bij de opmaak van een wellbeing- en vitaliteitsbeleid in hun beleidsplan is niet meer weg te denken. Het uitbrengen van allerhande nieuwe, digitale tools naar Wellbeing en vitaliteit toe zijn hiervan het bewijs.

De roep naar mensen die in staat zijn een divers wellnessaanbod uit te bouwen aan doelgroepen is een echte trend. 

 

Waar kan ik dit volgen?
opleiding wellbeing- en vitaliteitsmanagement volgen
student wellbeing

Je speelt graag in op actuele trends, noden en macro-evoluties in onze samenleving zoals sedentair leven, overgewicht, prestatiedruk, hoge werkdruk, burn-out, bore-out, vergrijzing … Je wil echt weten hoe deze problemen kunnen aangepakt worden. Dan is het bevorderen van de wellbeing en de vitaliteit van de modale burger je ding.

Studeer hiervoor in één van onze vier afstudeerrichtingen of keuzetraject: Care en vitaliteitsmanagement, Coaching en wellbeingmanagement, Wellness en spamanagement en Sports Innovation & Wellbeing en bouw zo een loopbaan uit in de bedrijfswereld, gezondheidsindustrie, sportsector, onderwijs- en begeleidingsvoorzieningen, wellness- en spawereld …

wellbeing- en vitaliteitsmanagement studeren

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Afstudeerrichtingen van de bachelor in wellbeing- en vitaliteitsmanagement

Care & vitaliteits-management

De afstudeerrichting care & vitaliteitsmanagement implementeert een up-to-date concept van Wellbeing en vitaliteit in de zorg- en non-profit sector, namelijk in zorghotels, woon- en zorgcentra, (bijzonder) onderwijs, centra voor mensen met een beperking en preventieve gezondheidscentra. 

Coaching & wellbeing-management

De afstudeerrichting coaching & wellbeingmanagement leidt op tot het aansturen van Wellbeing op de werkvloer onder andere door Burn-out en stresspreventie. In samenwerking met verschillende afdelingen binnen bedrijven en organisaties pas je veranderingsstrategieën toe die de Wellbeing op de werkvloer bevorderen.

Wellness & spamanagement

Een avond, een dag of een weekendje Wellness is het ideale middel om je lichaam en geest de nodige rust te gunnen. Eén van de voornaamste redenen waarom men doorgaans een kuuroord bezoekt is om te ontspannen. Je sluit jezelf even af van de drukke buitenwereld zonder afleidingen of storende elementen ... Maar dat is lang niet het enige positieve effect !

Sports Innovation & Wellbeing

Vind jij ook dat sporten een boost kan geven aan de veerkracht van mensen? Weet jij ook dat innovatieve apps en sport een perfecte match zijn geworden? Wil jij ook meewerken aan de Work-life Integration van iedere werknemer door middel van sport? Wil jij via gamedesign sportsessies interactiever laten verlopen?