VLOC

VIVES Oostende VLOC

Het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum (kortweg: VLOC), gelegen op de luchthaven van Oostende, is de uitvalsbasis voor de bacheloropleidingen in de luchtvaart van VIVES. Dit centrum heeft als hoofddoel - via een privaat-publieke samenwerking - opleiding, bijscholing of conversie van de huidige en toekomstige medewerkers voor de luchtvaartsector te verzorgen.

Dé luchtvaarthogeschool van België

Voor al wij die zijn of haar droom willen waarmaken als piloot, biedt VIVES een unieke opleiding aan tot aspirant - lijnpiloot. Dit is de ideale combinatie van een hoger onderwijsdiploma met een vliegopleiding.

Techneuten die gebeten zijn door het luchtvaartvirus maken in de afstudeerrichting luchtvaarttechnologie kennis met alle aspecten van de luchtvaart: vliegtuigen, helikopters, motoren, systemen, structuren, mechanica, elektronica, materialen, instrumenten … Ook onderwerpen als veiligheid, menselijke factoren en drones komen uitgebreid aan bod. Het VLOC wordt gerealiseerd met financiële steun van VIVES, de Vlaamse overheid, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de Provincie West-Vlaanderen.

Vlieg met ons mee

Eens zien wat er in Oostende aan ronkende rotors en denderende drones in onze loods staat? Check wat we in ons arsenaal hebben door op ✈️ te klikken.

To do at VIVES Ostend VLOC

Ontdek wat je allemaal kan beleven in VIVES Oostende VLOC