VIVES Kortrijk

VIVES Kortrijk

Kortrijk studentenstad

In het zuiden van de stad, op hoog Kortrijk, nodigen we je uit om jouw studentenleven in het hoger onderwijs in al zijn aspecten te komen beleven. Je komt er in contact met leeftijdsgenoten uit heel diverse opleidingen van vier verschillende studiegebieden.

Welkom in Kortrijk

De  moderne, frisse en  groene open campus biedt je heel wat mogelijkheden om naast het studeren ten volle van een gezellig  studentenleven te genieten. De gevarieerde leeractiviteiten worden aangeboden in leslokalen, auditoria en lab- of vaardigheidsruimtes die uitgerust zijn met  de modernste didactische en audiovisuele middelen. De campus beschikt naast een hedendaags uitgeruste bibliotheek  over tal van andere modern uitgeruste locaties die je toelaten te studeren of samen met je collega studenten te ontplooien  in deze boeiende campusleefomgeving. Over de middag kun je naar een studentenrestaurant, een bistro of een broodjeszaak, of je kunt even binnenlopen in de campusboeken- en krantenshop.

Vervoer in & rond Kortrijk

Zowel met het openbaar vervoer als met de wagen kun je de campus dankzij zijn goede ligging vlot bereiken. Je hebt er heel wat parkeermogelijkheden of je kunt gratis gebruik maken van de grote parking aan het bioscoopcomplex in de buurt. Als je niet dagelijks naar huis pendelt, kun je terecht in de studentenresidenties op de campus of kun je naar eigen voorkeur kiezen voor een kot of studio. Als student kun je in Kortrijk genieten van gratis busvervoer en kun je voor een student democratische prijs een fiets huren.

En daarnaast?

De campusomgeving biedt heel wat sport- en ontspanningsmogelijkheden en je kunt er deelnemen aan allerhande activiteiten van diverse studentenverenigingen. Ook in de stad Kortrijk met zijn vele horecazaken, zijn winkel- en shoppingcentra kom je in een studentvriendelijke stadssfeer waar je je als student thuis kunt voelen. Alvast welkom in onze campusgemeenschap!

To do in VIVES Kortrijk

Ontdek wat je allemaal kan beleven in VIVES Kortrijk