Alright, drie jaar mij in 't zweet gewerkt, al dan niet door mijn eigen uitstelgedrag, maar dat diploma is binnen. En nu? In deze rubriek lees je alles over verder studeren na je eerste diploma.

Afgestudeerd, maar nog niet uitgeleerd? VIVES voorziet in verder studeren! Van verkorte studieroute tot bachelor-na-bachelor: we zetten graag alles voor jou op een rijtje.

Het ABC van Verder studeren

Ongetwijfeld zit je met heel wat vragen. Je hebt intussen besloten dat je wil verder studeren, maar wat nu precies? Kies je voor een bachelor-na-bachelor? Voor een verkorte studieroute? Wat is dat dan en wat is het verschil? Je leert het hier.

Verkorte studieroute

Je hebt al een bachelor op zak en kan door vrijstellingen een bachelor in een gelijkaardig vakgebied op een of anderhalf jaar halen.

Bachelor-na-bachelor (banaba)

Een bachelor-na-bachelor of banaba is een opleiding van 60 studiepunten die je kan volgen als je al een bachelor- of masterdiploma hebt. Je kan een banaba niet volgen meteen na je middelbaar.

Postgraduaat

Een postgraduaat is een kortlopende specialisatie. Na het postgraduaat krijg je een getuigschrift van je specialisatie.

Micro Degree

Een Micro Degree bestaat uit een specialisatiepakket van ongeveer 60 studiepunten (je hebt dus geen algemene vakken). Ideaal als je in een niet-verwante opleiding wil verder studeren of wil specialiseren en een extra getuigschrift halen. 

Bijscholingen en navormingen

Bijscholingen en navormingen duren korter dan alle andere opleidingen. Je diploma halen en daarna nooit meer iets bijleren? Die tijden zijn voorbij. Gelukkig, want je bijscholen is niet alleen een meerwaarde voor jezelf en je carrière, maar levenslang blijven leren is ook gewoon leuk.

Schakeljaar

Je kan via een schakelprogramma na je bachelor een masterdiploma halen aan de universiteit.

Verder leren, in VIVES wast het onderwerp van een digitale infoavond op 13 februari 2013. De avond gemist? Geen probleem. De presentatiefilmpjes die voor de avond gemaakt zijn kan je nog bekijken. Je kan ook nog altijd de verantwoordelijken van de opleidingen bereiken per mail. 

Vraagske?

Toch nog niet helemaal duidelijk? Neem gerust contact op met onze studie- en trajectbegeleiders. We helpen graag!