Aan het eind van je opleidingen word je aan VIVES actief begeleid bij het zoeken naar werk. Wij zetten alle mogelijkheden voor je op een rijtje, je krijgt een cursus solliciteren en we laten ons netwerk aan organisaties en bedrijven weten dat je eraan komt. Op die manier leveren we niet alleen een degelijk diploma af - we zorgen er ook voor dat je de baan vindt die het beste bij jou past. We noemen dat: het VIVES-verschil.

Pas afgestudeerd en op zoek naar werk?

We geven je enkele tips mee

Voor

  • Registreer je op ons oud-studentenplatform en blijf op de hoogte van bijvoorbeeld reünies
  • Schrijf je in bij VDAB en laat je beroepsinschakelingstijd lopen
  • Bekijk youngpotentials.org, een vacature site voor pas-afgestudeerden. Registreer je op de studentenpagina en start je carrière vandaag nog! Ben je al een tijdje aan het werk? Dan kan je via VIVESconnect een uitgebreide databank met vacatures vinden. 

Na

Werk gevonden? Met jouw capaciteiten, geen verrassing! Eind deze maand krijg je je eerste loon. Dat betekent ook dat je vanaf dan geen 'persoon ten laste' meer bent voor de overheid.

  • Je moet je verplicht aansluiten bij het ziekenfonds. Vergeet dus geen overschakeling te vragen.
  • Denk nog eens aan ons terug en neem misschien zelf een VIVES-stagiair.
  • Leren stopt niet, check gerust onze bijscholingen voor professionals en we zien elkaar graag snel terug.

Jobstudent of inschrijven als werkzoekende?

Studeer je af kan je tot 30 september van dat jaar werken als jobstudenten aan de voorwaarden van jobstudent zijn. Dat betekent echter wel dat je geen tijd opbouwt voor je uitkering (beroepsinschakelingstijd) en niet voor je pensioen werkt. Je periode als jobstudent mag ook niet dienen als proefperiode om dan dezelfde job uit te voeren als werknemer. Beroepsinschakelingstijd is de tijd waarop je werkzoekende en nog geen 25 jaar bent. Na 12 maanden en 2 keer duidelijk aantonen dat je inspanning levert om werk te zoeken krijg je van de overheid een uitkering. Natuurlijk gaan we ervanuit dat je tegen dan al werk gevonden hebt, maar je weet maar nooit.

Is je bedrijf op zoek naar pas afgestudeerde VIVES-toppers?

Dan helpen we je graag op weg. Elk jaar studeren duizenden studenten af bij ons op VIVES. Hoewel heel veel van hen al een baan hebben op het moment van afstuderen, bieden we je graag de kans om ook jouw vacature rechtstreeks aan deze jonge afgestudeerden aan te bieden. Bezoek onze vacaturesite voor onze studenten én afgestudeerden om jouw vacature toe te voegen.

Heb je een stageplaats voor onze studenten?

Ervaring op de werkvloer is een onmisbaar aspect aan de opleiding van elk van onze studenten. Honderden bedrijven en organisaties in binnen- en buitenland krijgen jaarlijks een of meerdere van onze studenten over de vloer. Wij horen graag van je als je een een stageplaats beschikbaar hebt. Een student voor heel lange tijd begeleiden? Onze opleidingen met werkplekleren gooien onze studenten van in het begin van de studie al deels in het werkleven. Een project dat je iets lijkt voor een bachelorproef? Neem contact op met het studiegebied dat voor jouw bedrijf of organisatie het meest van toepassing is:

Waar studeren?