21 000 bordspellen op 1 plaats

Spelsessies voor studenten

Studenten leren spellen integreren in hun praktijk en aanpassen in functie van hun doelgroep, om zo verschillende leerprocessen en vaardigheden te stimuleren.

Workshops voor externen

Individueel of teamgerichte workshops. Onze workshops zijn steeds praktijkgericht en richten zich op de verschillende doelgroepen: onderwijs (van kleuter tot hoger onderwijs) en de zorgsector (o.a. ergotherapie, logopedie, ouderen-, jeugd- en gehandicaptenzorg). Ook voor specifieke doelgroepen werken we workshops uit. Daarnaast is iedereen steeds welkom om het archief te bezoeken, spellen uit te testen of informatie in te winnen. We helpen je graag op weg om onderzoeksopdrachten uit te werken, specifieke spellen uit te kiezen of je eigen spel te verbeteren.

Uitleencollectie in de campusbibliotheken

In het VIVES SpellenLab zelf kun je materiaal raadplegen, niet ontlenen. De uitleendienst van spelmateriaal van het SpellenLab verloopt via de campusbibliotheken van VIVES. Wie spellen wenst te ontlenen kan terecht in de verschillende bibliotheken van VIVES. In de bibliotheek op de campus in Brugge kan je de grootste collectie vinden, maar ook in de campusbibliotheken in Kortrijk, Roeselare en Torhout is er een uitgebreid aanbod aan spellen. Meer informatie over de VIVES-bibliotheken kan je vinden op de website van de bib. Via catalogus Limo kan je de beschikbaarheid van de spellen in de verschillende VIVES-bibliotheken raadplegen.

Spelkoffers

Enkele spelkoffers kun je wel uitlenen in het VIVES SpellenLab. Het gaat om pakketten die rond een bepaald thema werden samengesteld zoals de Spelkoffer executieve functies of de Buitenspeelkoffer.

Vormingen SpellenLab