Podcast: een nieuwe start

In deze aflevering van onze podcast over heroriënteren kan je inzichten opdoen. Meer podcast over student zijn? Ontdek Design Your Future, de VIVES-podcast over alles over, onder en naast het studentenleven.

Aline zette de stap

Aline koos na een semester voor een nieuwe start in de opleiding biotechnologie. Dat bleek al gauw de juiste keuze na een goede ontvangst en wat nieuwe vrienden.

Silke veranderde van opleiding

Silke had het gevoel dat ze niet op haar plaats zat in de opleiding toegepaste psychologie en begon met een frisse start in sociaal-cultureel werk.

Lucas sloeg een nieuwe weg in

Lucas startte met kinesitherapie in Gent, maar verloor zijn hart aan verpleegkunde.

Ook als je van elders komt, ben je bij ons van harte welkom. Blader eens door onze website, kijk eens of er een opleiding is die je beter ligt dan wat je nu doet en neem contact op met de contactpersoon van die opleiding. We helpen je graag met het maken van een nieuwe start. 

Kom langs op een van onze campussen in Kortrijk, Brugge Station, Brugge Xaverianenstraat, Oostende Station, Oostende VLOC, Roeselare of Torhout en ga voor een andere opleiding.

Je maakt samen met een studie-en trajectbegeleider je individueel studieprogramma op. Een haalbaar programma, speciaal op maat voor jou. Misschien heb je ook enkele vrijstellingen op basis van de credits die je al verworven hebt. En door meteen in te schrijven, behoud je een deel van je leerkrediet.

Redenen genoeg dus om meteen een afspraak te maken met de studie-en trajectbegeleider. Je bent nog niet te laat om in te schrijven.

Wist je dat je in elke opleiding van VIVES ook kunt starten in de loop van het eerste semester en zelfs nog vanaf februari? Verander je van studie, dan start je gewoon je studies tijdens het eerste semester of vanaf het tweede semester. We zorgen voor een aangepast programma, zodat je aan hetzelfde tempo en met dezelfde studieduur als elke andere student kunt afstuderen.

Waar studeren?

Heroriënteren voor ouders

Je kind voelt dat de studie toch niet voldoet aan de verwachtingen en wil heroriënteren. Een half jaar in de vuilnisbak? Doe toch nog eerst je examens mee? Ongetwijfeld voer voor vragen en discussies (en dat eerste is alvast klinkklare onzin, neem het van ons aan). Je kan prima in februari starten en in januari afstuderen. Ontdek in onze podcast hoe jij als ouder best je kind kan ondersteunen om een eventuele nieuwe start in te zetten, want een nieuw begin betekent niet dat het voorgaande fout was of onomkeerbaar verloren is, integendeel. Ook op Apple Podcasts en Google Podcasts.