Blijven groeien als professional

De tijden waarin je een aantal jaar hoger onderwijs volgde en je je kennis en vaardigheden daarna nooit meer bijspijkerde, horen definitief tot het verleden. Je wil jezelf blijven ontwikkelen om enerzijds mee te zijn met de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied, maar ook om als professional te blijven groeien. Wij noemen dat: levenslang leren.

Hogeschool VIVES biedt zowel bijscholingen als navormingen voor levenslang leren aan. Bijscholingen zijn korte programma's, van een dag of van enkele dagen (zoals studiedagen en certificeringen), navormingen zijn langere programma's, die enkele weken, een semester of zelfs een heel jaar kunnen duren (zoals vormingstrajecten en postgraduaten). Op deze pagina vind je een overzicht van alles wat Hogeschool VIVES op het gebied van levenslang leren te  bieden heeft.

Studenten in aula Kortrijk

Vervolgopleidingen en postgraduaten

Een vervolgopleiding is bedoeld voor afgestudeerden die al een bachelor- of masterdiploma op zak hebben. In het kader van de verdere professionele vorming streven vervolgopleidingen naar een verdieping van de competenties verworven in de vooropleiding. Een postgraduaat is een vervolgopleiding van ten minste twintig studiepunten die tot een getuigschrift leidt. 

Heb je geen geschikte vooropleiding voor een bepaalde vervolgopleiding, dan kun je het programma soms toch volgen op voorwaarde dat je relevante werkervaring aan kunt tonen. Hogeschool VIVES organiseert hiervoor een toetsing. 

Mensen op studiedag

Korte bijscholingen

Hogeschool VIVES organiseert in al zijn studiegebieden een aanbod kortlopende bijscholingen. Ben je op zoek naar een opleiding om je kennis bij te schaven of te professionaliseren, maar heb je geen tijd voor of interesse in een langdurige opleiding, dan zijn de kortlopende bijscholingen van Hogeschool VIVES wellicht iets voor jou.

Wie zich inschrijft voor een bijscholing, ontvangt aan het eind van de opleiding steeds een getuigschrift. Sommige navormingen leiden ook tot door de overheid goedgekeurde attesten. Je vindt daarvoor meer info bij elke specifieke opleiding.

Logo Vives Continue

Continue bundelt alle opleidingen levenslang leren van KU Leuven, LUCA School of Arts, hogescholen Odisee, Thomas More, UCLL en VIVES. Bekijk het grootste aanbod vervolgopleidingen van Vlaanderen en Brussel op Continue.

Biotechniek

Study on campus

Waar studeren?

Technology

Study on campus

Waar studeren?

Study on afstand

Verder studeren

Sociaal-agogisch werk

Study on campus

Waar studeren?

Study on afstand

Lang leve leren!

Zowel voor afgestudeerden als professionals is Hogeschool VIVES een aangename en uitdagende ontmoetingsplaats, een plek van samen leren. Uiteraard verwerf je bij het succesvol afronden, naargelang de aard van de opleiding, steeds een door de overheid erkend diploma, getuigschrift of attest van deelname. Zo kun je je geleverde inspanning steeds valoriseren.

VIVES is bovendien een door de overheid erkend opleidingsverstrekker, waardoor je als kleine of middelgrote onderneming overheidssteun kunt voor verwerven om personeelsleden opleidingen te laten volgen. Meer info hierover vind je op www.kmo-portefeuille.be. Let wel: de steunaanvraag moet gebeuren binnen de veertien dagen na de start van de opleiding. Voor inschrijvingen die leiden tot een diploma, gelden de algemene inschrijvingsvoorwaarden voor hoger onderwijs. Inschrijvingen voor bijscholingen en navormingen zijn onderhevig aan inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden.