Wat is een ECTS-fiche?

Tijdens je studies aan onze hogeschool neem je elk jaar een aantal opleidingsonderdelen op, zeg maar: vakken. Elk vak heeft een eigen ECTS-fiche. ECTS staat voor European Credit Transfer System en is het Europese systeem voor de overdracht en de accumulatie van studiepunten. Alle ECTS-fiches samen vormen de programmagids van je opleiding.

Een ECTS-fiche is een soort van identiteitskaart van een opleidingsonderdeel. In zo’n fiche kom je te weten wat de inhoud van een opleidingsonderdeel is, welke onderwijsleeractiviteiten bij dit vak horen (denk aan een taak, stage, les, leermateriaal …) en hoe dit onderdeel geëvalueerd zal worden. Je komt te weten voor hoeveel procent van de punten een examen meetelt, wat je mag gebruiken op het examen en soms zelfs welk type vragen je kunt verwachten.

ECTS-fiches 2023-2024

De programmagids met de ECTS-fiches van de opleidingsonderdelen in jouw opleiding voor dit academiejaar kun je opvragen per studiegebied en per campus.

Eerdere ECTS-fiches

Ben je voor de aanvraag van jouw vrijstellingen op zoek naar de ECTS-fiches van de voorbije jaren van VIVES campus Brugge of Oostende? Je kunt die zelf terugvinden via de onderstaande links:

VIVES in Brugge en Oostende

Voor de ECTS-fiches van voor academiejaar 2012-2013 kan je contact opnemen met studentenadministratie.brugge@vives.be.

VIVES in Kortrijk, Roeselare en Torhout

Ben je voor de aanvraag van jouw vrijstellingen op zoek naar de ECTS-fiches van de voorbije jaren van VIVES Kortrijk, VIVES Roeselare VIVES Torhout of aan onze voormalige campus in Tielt? Je kunt die zelf terugvinden via de onderstaande links:

Voor de ECTS-fiches van voor academiejaar 2013-2014 kan je contact opnemen met studentenadministratie.kortrijk@vives.be.