Welkom aan onze hogeschool! We zijn blij dat je je bij ons hebt ingeschreven en dat we je bij onze meer dan 17 000 studenten mogen rekenen. Bij inschrijving ontving je van ons je studentenkaart. Stop die alvast in je portefeuille of je smartphonehoesje, want je hebt die overal nodig.

Je studentenkaart

Niet alleen handig voor korting in

  • cinema
  • events
  • musea
  • sportclubs
  • heel wat winkels

Maar ook nodig 

  • om examen af te leggen
  • om een studentenmaaltijd te eten in het studentenrestaurant
  • toegang te krijgen tot oefenlokalen
  • om boeken te ontlenen in de bibliotheek
  • om credits te uploaden om te kopiëren en te printen

Hou 'm dus altijd op zak!

Activeer je studentenkaart

Op de achterkant van je nieuwe studentenkaart vind je je gebruikersnummer of studentennummer. Dat is een nummer dat meestal begint met de letter r (soms ook s of m), gevolgd door een combinatie van zeven cijfers (vb. r0302546). Vaak spreken we dan ook van r-nummer. Met dit nummer kun je inloggen op onze elektronische leeromgeving Toledo, ons studiebeheersysteem KU Loket en je e-mail. Om toegang te krijgen tot al die diensten, moet je eerst je gebruikersnummer activeren. Dat doe je door te klikken op de link die je per (privé-)e-mail ontvangen hebt.

Belangrijk: activeer je gebruikersnummer zo snel mogelijk nadat je je hebt ingeschreven. 

E-mail

Wanneer je je gebruikersnummer activeert, krijg je van ons ook je eigen mailadres (voornaam.familienaam@student.vives.be). Dit is het enige adres dat we gebruiken om met jou te communiceren. We mailen nooit naar je privé-e-mailadres. Gebruik r-nummer@student.vives.be als login (vervang hier r-nummer door jouw r-nummer); je wachtwoord is het wachtwoord dat je tijdens de activatie gekozen hebt.

webmail studenten

Start je studie

Introductiedagen, cursusverkoop, studiebegeleiders en meer: je vindt het allemaal op Toledo, maar daarvoor heb je natuurlijk eerst toegang nodig en dat kan even duren. Tot je toegang hebt tot Toledo kan je met een gerust hart de startinformatie checken die je nodig hebt op de start-je-studiepagina van jouw opleiding.

start je studie

Ontmoetingsdagen

Voor de start van het academiejaar organiseert STUVO een driedaagse met allerlei leuke activiteiten. Zo kan je voor de start van het academiejaar al medestudenten leren kennen.

ontmoetingsdagen

Volg je hogeschool op sociale media

Natuurlijk wil je ook graag op de hoogte blijven van alles wat reilt en zeilt in je nieuwe hogeschool. Je vindt ons op Facebook, Twitter, Instagram, TikTok en YouTube. Volg ons en mis niks van wat er te beleven valt op jouw campus! Tag je je foto op Instagram bovendien met #veryvives en @viveshogeschool, dan kom je misschien wel op onze social wall tevoorschijn.

We helpen je graag

Heb je nog vragen? Dan helpen wij je graag om zo voorbereid mogelijk te starten aan je eerste lesdag! Of wil je je opleiding starten met een streepje voor en je aanmelden voor een vakantiecursus? Heb je nog vragen over begeleiding? Of wat je studies je allemaal zullen kosten? Misschien zoek je wel meer info over speciale onderwijs- en examenfaciliteiten? Of misschien wil je graag vooraf een gesprek met een studie- of trajectbegeleider? VIVES is er voor jou!

Bedankt!

We waarderen het dat je voor VIVES hebt gekozen en danken je voor het vertrouwen in ons. We wensen je een geweldige studententijd toe met boeiende lessen, onvergetelijke ervaringen, geweldige nieuwe ontmoetingen en een van de beste diploma's die je maar kunt behalen! Maar liefst 96% van onze afgestudeerden heeft binnen het jaar werk. Geen hogeschool in Vlaanderen doet het beter!

Welkom bij VIVES. Veel succes met je studies en … we kunnen nu echt niet meer wachten om je te leren kennen!

drie personen overleggen aan twee laptops over de startinformatie en info rond 'Wat kost studeren?'

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

een alpaca en twee studenten
studenten wandelen de trap af
studenten staan verkleed op de foto tijdens een evenement
persoon geeft les aan volle aula