Coaching
Bachelor in het wellbeing- en vitaliteitsmanagement

coaching & wellbeingmanagement

coaching & wellbeing-management
Bachelor in het wellbeing- en vitaliteitsmanagement, afstudeerrichting coaching & wellbeingmanagement aan VIVES Zuid

In de preventie-, welzijns- of personeelsdienst van organisaties en bedrijven is er steeds meer aandacht voor het werkgeluk van de individuele werknemer, van teams en van het management. Ook de particuliere vraag naar begeleiding bij en na Burn-out, loopbaanbegeleiding, naar re-integratie na langdurig ziek zijn, naar meer Wellbeing & vitaliteit ... stijgt sterk in Vlaanderen. Wellbeing- en vitaliteitsmanagers met junior skills in coaching zijn méér dan ooit nodig!

Waar kan ik dit volgen?
opleiding coaching & wellbeingmanagement volgen
Gesprek in de klas

Lusteloosheid, irritatie, vermoeidheid … Een burn-out is het gevolg van té lange tijd te werken boven je krachten en met de bijbehorende stress. 

De afstudeerrichting coaching & wellbeingmanagement leidt op tot het aansturen van Wellbeing en tot stress- en Burn-outpreventie bij particulieren en op de werkvloer. Je leert dus mens, teams en organisaties weerbaar en flexibel maken voor constante veranderingen. Deze veranderingsstrategieën opzetten vraagt echt expertise die je in deze opleiding zowel theoretisch als praktisch opdoet.

COACHING & WELLBEINGMANAGEMENT studeren

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Wat leer ik in deze opleiding?

Vakken die je hiertoe opleiden zijn onder meer: lifestylecoaching, Personal Coaching, teamcoaching, organisatiepsychologie, innovatieve arbeidsorganisatie, Healing Environment, changemanagement, conflicthantering, Stress & Burn-out Coaching.

 

Les op zitballen

Hoelang doe ik over deze opleiding?

Een professionele bachelor is een praktijkgerichte opleiding die je in drie jaar kunt afronden. De opleiding bestaat uit zes semesters die over drie opleidingsfasen worden gespreid. Het programma omvat 180 studiepunten en is samengesteld uit opleidingsonderdelen waarvoor je credits (studiepunten) moet behalen. De meeste studenten volgen het reguliere programma waarvan de eerste opleidingsfase bestaat uit 60 studiepunten. Rekening houdend met de voorwaarden van het opleidingsprogramma kun je als student ook een individueel studieprogramma (ISP) samenstellen. Mocht je voor bepaalde opleidingsonderdelen niet slagen, dan pas je in samenspraak met een studietrajectbegeleider je individuele studieprogramma aan.

VIVES House of Wellbeing

Hoe ziet mijn studieroute eruit?

Je neemt deel aan een sterk ervaringsgerichte opleiding! De lessen van de ervaren docenten zijn praktijkgeoriënteerd gebracht. Naarmate je studie vordert, neem je je leerproces meer in eigen handen, waarin de praktijk almaar toeneemt in omvang en in belangrijkheid.

Presentatie

Hoe organiseert VIVES deze opleiding?

Management leer je niet enkel uit de boeken. Dit geldt nog meer voor de bachelor in wellbeing- en vitaliteitsmanagement. Organiseren, mensen begeleiden, resultaten bespreken en evalueren, motiveren, doelgericht nieuwe initiatieven implementeren met het oog op Wellbeing van mens en bedrijf ... veronderstelt theoretische managementkennis maar ook kennis opgedaan in de praktijk!

Het 'House of Wellbeing' is als leerbedrijf van de opleiding via projecten en praktijkopdrachten gekoppeld aan de opleiding over de 3 jaren heen. Het leerbedrijf wordt commercieel uitgebaat onder leiding van een algemeen manager. Je leert werken en functioneren in een veilige en beschermde omgeving die een vertolking is van een levensechte setting in een werkomgeving. In het leerbedrijf wordt de focus gelegd op je persoonlijke ontwikkeling en je talenten en bouw je je competenties verder uit. 

Ga ik tijdens deze opleiding op stage?

Theorie, praktijk en onderzoek gaan hand in hand. Ondernemen is immers doelgericht en weloverwogen handelen. Van je start tot je afstuderen nemen we je mee op weg. Je leert eerst heel bescheiden en met minder verantwoordelijkheid, later zelfstandig en systematisch een professioneel project realiseren. In het 2de jaar loop je een operationele stage van 5 weken in het leerbedrijf of bedrijf naar keuze. Als kroon op het werk in het 3de jaar is er een uitgebreide managementstage van 12 weken in het leerbedrijf of een bedrijf naar keuze. Deze omgevingen geven je de kans je te ontwikkelen tot een echte wellbeing- en vitaliteitsmanager!

Studeren in het buitenland

Wie tijdens zijn studies een persoonlijke internationale ervaring wil opdoen, zit in deze opleiding in pole position. We hebben met meer dan 140 hogescholen van Finland tot Griekenland en van Ierland tot Litouwen een samenwerkingsovereenkomst om er een semester te studeren. Of loop je liever stage in China, India, Mexico of Colombia? Dat kan ook. En of het bedrijfsleven je internationale ervaring zal weten te waarderen!

Ontdek de wereld tijdens je stage!

lisa
 Quote signs

De richting sprak me meteen aan omwille van het heel mooi aangeklede House of Wellbeing, omwille van de behartiging van het wellbeing van mensen, maar ook omwille van het financieel en marketingluik die eraan verbonden zijn.

Lesinhoud

Studiemateriaal

Studiemateriaal omvat onder andere boeken, cursussen en digitale leermiddelen die je nodig hebt voor het succesvol doorlopen van je opleiding.

Studiemateriaal

Dit studiemateriaal kan worden aangeboden in papieren vorm (gedrukte cursusteksten, readers, leer- en werkboeken, naslagwerken) of in elektronische vorm (e-boeken, PDF-documenten, PowerPointpresentaties, online tutorials, audio en video).

Onze elektronische leeromgeving, Toledo, speelt een centrale rol tijdens je opleiding. Je zult er alle informatie over je vakken vinden, cursus- en oefenmateriaal kunnen downloaden en online met je docenten in contact kunnen komen.

Vakken en inhoud

Benieuwd welke vakken je zult krijgen tijdens je opleiding? Check hieronder het curriculum.

Vakken en inhoud

Download hier het curriculum: : een overzicht van de verschillende opleidingsonderdelen in de eerste, tweede en derde fase van je opleiding.

Lessentabel

Hieronder vind je een voorbeeld van hoe je weekrooster eruit kan zien. 

Lessentabel

Hier vind je de ECTS-fiche van deze opleiding. ECTS staat voor European Credit Transfer System en is het Europees systeem voor de overdracht en de accumulatie van studiepunten. 1 studiepunt staat gelijk aan 25 tot 30 uur werk.

Via deze link kan je (bovenaan links) ook het uurrooster van onze huidige studenten opvragen.

Studiemateriaal

Dit studiemateriaal kan worden aangeboden in papieren vorm (gedrukte cursusteksten, readers, leer- en werkboeken, naslagwerken) of in elektronische vorm (e-boeken, PDF-documenten, PowerPointpresentaties, online tutorials, audio en video).

Onze elektronische leeromgeving, Toledo, speelt een centrale rol tijdens je opleiding. Je zult er alle informatie over je vakken vinden, cursus- en oefenmateriaal kunnen downloaden en online met je docenten in contact kunnen komen.

Wat na je studie COACHING & WELLBEINGMANAGEMENT?

Verder studeren

Wie verder wil studeren na deze opleiding, kan heel wat kanten uit. Je persoonlijke studietrajectbegeleider geeft je graag advies over wat voor jou de beste keuzes zijn. Een greep uit de vele mogelijkheden:

 • banaba zorgmanagement
 • banaba internationaal management
 • master of science in de gezondheidsbevordering
 • master of science in het management en het beleid van de gezondheidszorg
 • Master in Wellbeing Technology in Finland
 • vitaliteitsmanagement en toerisme in Nederland
 • Master in Tourism, Leisure and Hospitality in Hongarije
coaching studenten krijgen les

Aan de slag

Dit veelzijdige diploma geeft een degelijke toegang tot de arbeidsmarkt. Afgestudeerde studenten vinden snel werk en komen terecht als onder meer:

 • Lifestyle-, loopbaan-, stress & burn-out-, vitaliteitscoach

 • Wellbeingmanager in HR-dienst, welzijnsdienst of preventiedienst in bedrijven (profit- en non-profit sector) ifv wellbeingbeleid

 • Consultant voor bedrijven (profit & non-profit sector) ifv wellbeingbeleid

 • Promotor van gezondheidsacties in preventieve gezondheidsdiensten (regionaal, provinciaal, federaal)