Studenten leggen examen af

VIVES verandert je leven!

Studeren combineren met werken en leven? Dat kan. Al dertig jaar lang bewijzen studenten van VIVES op afstand dat een drukke baan, een gezin, topsport of een langdurig verblijf in het buitenland geen hindernis hoeven te zijn voor studie. Misschien is afstandsleren ook wel iets voor jou? 

Op dit moment studeren bij ons zo’n 3700 studenten op afstand. Hiermee is Hogeschool VIVES de absolute koploper in Vlaanderen. Al duizenden studenten vonden de afgelopen dertig jaar hun weg naar het werkveld dankzij een graduaats- en bachelordiploma waar ze vroeger alleen maar van konden dromen. Want dat is het unieke aan afstandsonderwijs: we maken dromen waar. We veranderen levens. Misschien kunnen wij ook jouw leven veranderen?

Studiemateriaal op maat

Het uitgangspunt van afstandsonderwijs is begeleide zelfstudie. Je verwerft kennis, inzichten en vaardigheden via zelfstudie, maar dat alles met de nodige (digitale) begeleiding. Het studiemateriaal is zoveel mogelijk digitaal en aangepast aan zelfstudie. Handboeken en cursussen kun je aankopen via onze webshop.

We bieden extra oefeningen, ondersteund beeldmateriaal of proefexamens aan via het digitale leerplatform Toledo. Bij elke cursus hoort ook een ‘studiewijzer’ met informatie over de inhoud, doelstellingen en evaluatiewijze. Met behulp van deze studiewijzer en aangepaste opdrachten word je begeleid in het zelfstandig doornemen van de cursussen.

Persoon die in call zit

Begeleiding op afstand

Tijdens jouw opleiding krijg je begeleiding van docenten. Zij geven feedback op ingediende opdrachten, examens ... Ze beantwoorden ook jouw individuele vragen (via mail, Teams, telefonisch …). Als je vervolgens jouw eerste stappen in de praktijk zet, staan de praktijk- of stagebegeleiders paraat om je tijdens jouw stageperiode intensief te begeleiden. Voor studenten afstandsonderwijs, die vaak in een werksituatie zitten, zoeken we uiteraard een flexibele oplossing om deze stageperiode(s) te kunnen lopen. Omdat we maximaal de mogelijkheid willen bieden om werk, zorg voor gezin … en studie te combineren, beperken we het aantal verplichte contactmomenten. In heel wat opleidingen zijn er zelfs geen verplichte contactmomenten en kan je dus volledig op je eigen tempo de opleiding afwerken. Een aantal opleidingen plant ook enkele niet verplichte lesmomenten, waarop je medestudenten kan ontmoeten. Daarnaast zijn de diverse fora, sociale media en de examenmomenten de ideale gelegenheden om andere studenten te leren kennen.

Zijn er nog vragen?

Ongetwijfeld heb je nog vragen. Je bent zeker niet alleen. Daarom hebben we de veelgestelde vragen over afstandsonderwijs op een rijtje gezet. Vind je het daar nog niet, dan zijn we maar een email van jou verwijderd: afstandsonderwijs@vives.be

Biotechniek

Study on afstand

Bacheloropleidingen

Gezondheid

Study on afstand

Bacheloropleidingen

Graduaatsopleidingen

Technology

Study on afstand

Bacheloropleidingen

Graduaatsopleidingen

Verder studeren

The cube

Examens afleggen: bij ons of van thuis uit

Naast het zoveel mogelijk zelf bepalen hoe en waar je studeert, proberen we ook de examens zo flexibel mogelijk te organiseren. Het examencentrum in VIVES Kortrijk biedt de mogelijkheid om voor heel wat opleidingsonderdelen niet alleen overdag, maar ook ’s avonds of op zaterdag examen af te leggen. Bovendien kun je in bepaalde opleidingen kun je ook van thuis uit examen afleggen.

Meer dan 3000 medestudenten

3700 studenten verspreid over Vlaanderen en ver daarbuiten volgen een graduaats- of bacheloropleiding via afstandsonderwijs aan de VIVES hogeschool. Als student afstandsonderwijs kom je zelden of nooit naar de campus. Toch organiseren we regelmatig online- en offline initiatieven waardoor je je medestudenten kunt leren kennen. VIVES brengt studenten op afstand bij elkaar.