Campus Bruges Xaverianenstraat

VIVES Brugge Xaverianenstraat

Brugge studentenstad

Welkom op de campus van hogeschool VIVES in de Xaverianenstraat in Brugge. Onze campus is volledig geïntegreerd in de directe omgeving. Met stallingen voor 790 fietsen, een eigen bushalte met een direct verbinding met het station en 450 parkeerplaatsen is bovendien maximaal gedacht aan de mobiliteit.

Het Atrium met grote onthaalruimte is dé ontmoetingsplaats voor studenten, met ruime trappen en open galerijen waarin deels afgescheiden studie-eilanden zijn geïntegreerd. De hele buitenruimte is trouwens geconcipieerd als een grote ontmoetingsplaats, met veel aandacht voor de aanleg van groen met zitblokken en een ligweide opgevat als amfitheater.

De grote bibliotheek, gespreid over twee verdiepingen, is het centrum van kennis en competentie. Door de opvallende glaspartij is dit meteen ook het architecturale uitstalraam van de campus. Daarnaast zijn er drie auditoria met respectievelijk 350 en tweemaal 150 zitplaatsen, van elkaar gescheiden met verplaatsbare akoestische wanden. Die kunnen worden samengevoegd tot één indrukwekkend groot auditorium met 650 zitplaatsen. Op de begane grond bevindt zich een cafetaria met 450 plaatsen.

To do in VIVES Brugge Xaverianenstraat

Ontdek wat je allemaal kan beleven in VIVES Brugge Xaverianenstraat