WE ACT voeding
Onderzoeksdomeinen
Via dit project realiseren we state-of-the art pilootinfrastructuur die ter beschikking staat van de West-Vlaamse voedingsindustrie en de zorg- en gezondheidssector. Zo worden de West-Vlaamse kmo's op korte termijn ondersteund in innovatieve en duurzame bereidings- en regeneratieprocessen en bij uitbreiding de reductie van voedselverlies.
West-Vlaanderen heeft de ambitie om, mede met het NuHCaS-consortium en de uitbouw van het Food lnnovation Park, koploper te worden in Europa op vlak van voeding & gezondheid en zal daartoe de FR&D Hall uitbreiden en professionaliseren om nog meer vraagstukken over bereiding, koelen en regenereren van maaltijd(component)en te beantwoorden.
We willen de innovatiecapaciteit bij bedrijven versterken door middel van diepgaande kennisdeling en best practices. Zo wordt innovatief en duurzaam inzetten op bereidings- en regeneratieprocessen een haalbare piste voor kmo's die niet uitgerust zijn met pilootapparatuur en een uitgebouwde R&D afdeling.
VIVES zal de toegekende middelen inzetten voor de verdere uitbouw van het labo door te investeren in laboapparatuur voor de bepaling van de nutritionele waarde. We kunnen daarbij rekenen op de steun van POM West-Vlaanderen.
Medewerkers
uucubeslaclejopr
-
Coördinator expertisecentrum agro- en biotechnologie