HR afdeling

HR-support via incompany-traject

HR-support via incompany-traject
Graduaat in het HR-support via incompany-traject in VIVES Zuid

Combineer werken en studeren en gun jezelf én jouw organisatie een boost in HR via het Incompany traject graduaat HR-support. Kijk jij terug op enkele jaren werkervaring en maakte je recent de switch naar een rol in HR? Of ben je al enige tijd actief in HR maar nood om jezelf te versterken met een brede HR kennis & praktijkinzichten? Je stapt uit deze opleiding als een stevigere HR professional, met een brede kennis & set aan skills om jouw loopbaan in HR met (nog) meer zelfvertrouwen verder vorm te geven.
 

Waar kan ik dit volgen?
opleiding HR-support via incompany-traject volgen
HR Management

Verstevig je positie met theoretische én praktische kennis. Wij bieden je een opleiding aan die afgestemd is op mensen die al aan het werk zijn. Een haalbaar traject dat uiteindelijk leidt tot een aantrekkelijk diploma. Aan VIVES begin je er aan - in combinatie met je huidige job.

Blik je terug op enkele jaren werkervaring, al dan niet binnen HR? Heb je een vast contract van minimaal twintig uur per week? En vooral: heb je veel goesting om je kennis van HR te verbreden en te versterken? Sluit je dan aan bij deze gemotiveerde groep professionals en leer bij van experten en van elkaar. Op basis van teamwork en individuele inspanningen, kun je binnen twee jaar je diploma al inkaderen! Professionaliseren is niet alleen een meerwaarde voor jezelf, maar ook voor je werkgever.

Voel je dat je potentieel hebt en wil je verder kunnen doorgroeien in HR? Geloof je net als ons dat een hoger diploma in dit vakgebied jou hierbij kan helpen? Heb je een werkgever die jou coacht en steunt in je studies? Schrijf je dan vandaag nog in voor het graduaat in het HR-support via dit incompany-traject.

HR-SUPPORT VIA INCOMPANY-TRAJECT studeren

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

Onderwijstaal

Wat leer ik in deze opleiding?

We bieden een brede HR-opleiding met aandacht voor de verschillende subdomeinen.
Je professionaliseert jezelf binnen rekrutering & selectie, onthaal, training & ontwikkeling, enz... Daarnaast verstevigen we je basis met vakken zoals psychologie en sociologie van de arbeid en sociale wetgeving. Je leert ook mee te denken op vlak van organisatie en HR-strategie door praktische vakken zoals welzijn op het werk, employer branding en diversiteit op de werkvloer.

Je verwerft bovendien de nodige kennis over sociale wetgeving en payroll om te ondersteunen zowel bij de instroom, opstart, doorstroom als uitstroom van medewerkers.

Daarenboven wordt elk domein binnen HR-domeinen gelinkt aan de meest recente ontwikkelingen binnen e-HR.

Als belangrijke rode draad binnen de opleiding, zetten we sterk in op persoonlijke ontwikkeling. Vertrekkend vanuit zelfkennis analyseren en oefenen we diverse samenwerkingsvormen en gesprekstechnieken. We kijken regelmatig in de spiegel, wat ons steviger maakt in onze rol als HR-support medewerker.
Dit alles gebeurt in een aantrekkelijke mix van theorie in een praktijkgericht jasje, praktijkvoorbeelden en concrete tools.

HR afdeling

Hoelang doe ik over deze opleiding?

De lessen vinden twee jaar lang één keer per week plaats van eind september tot half juni, er zijn 24 contactmomenten per academiejaar, telkens op donderdag.  Deze contactmomenten zijn sterk afgestemd op jouw werktcontext. We wisselen daarom af tussen halve dagen, volle dagen en online werksessies.
Daarnaast spelen werkplekleren (het toepassen van het geleerde op je werkplek) en werkplekopdrachten een cruciale rol.

Je hoeft dus niet wekelijks naar de campus te komen, we voorzien een blend van verschillende werkvormen.

Shadow learning

Hoe ziet mijn studieroute eruit?

Minstens een derde van je studietijd besteed je aan werkplekleren. Je werkplekleren doe je uiteraard bij je eigen werkgever. Je werkgever steunt je in je opleiding en hij duidt een coach aan die jou begeleidt in je traject. De coach is bereikbaar voor jou en voor de docenten van de hogeschool en ondersteunt je bij het verzamelen van casussen, hij geeft jou feedback en evalueert jou in het kader van werkplekleren en andere opdrachten. Via het werkplekleren versterk je jouw eigen HR kennis en vaardigheden en verbeter je de HR processen in je organisatie, een win-win dus voor beide partijen.

In de les

Hoe organiseert VIVES deze opleiding?

Jouw VIVES-begeleiders zijn jouw coaches doorheen de modules. Ze stimuleren jouw leerproces en dat van de groep. Ze waken erover dat er ruim de tijd is om van elkaar te leren.

Door onze permanente evaluatiemethode hoef je nooit grote hoeveelheden leerstof te verwerken en krijg je snel feedback over je vorderingen. Op die manier kun je je studie laten aansluiten bij je eigen situatie en je ambities.

Bij het beëindigen van je opleiding behaal je een graduaatsdiploma. Dit diploma geeft jou veel mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Waarom zou jouw werkgever je ondersteunen in het behalen van je graduaatsdiploma?

Werkgevers die hun medewerkers de kans geven en ondersteunen met het behalen van hun graduaatsdiploma werken echt aan hun employer brand. Ze zetten woorden en dure campagnes om in daden. Echt aantrekkelijke werkgevers dus!

Als student krijg je van je VIVES-begeleiders tips en advies rond concrete casussen uit je praktijk. Werkgevers weten dat een goed opgeleide werknemer een nog betere service kan en zal geven. Vandaag de dag is service een toverwoord.

Opgeleide medewerkers werken enthousiaster en efficiënter. Een win voor je werkgever. Er is veel kans dat het mogen volgen van deze opleiding jouw betrokkenheid met je bedrijf nog verder verhoogt. Voel je het als een erkenning van je werkgever dat hij in je investeert? Vertel het hem dan. Je werkgever kan dit opleidingstraject ook zien als een aanvulling op de bestaande interne opleidingen, een voorwaarde om door te groeien of een strategie om verschillen in voorkennis en/of ervaring van medewerkers te nivelleren.

Mag je deze opleiding volgen tijdens je werkuren? In bepaalde gevallen kan jouw werkgever beroep doen op het Vlaams opleidingsverlof en op die manier jouw loonkost terugvorderen. Meer informatie daarover kan je werkgever vinden op de website van de Vlaamse overheid.

CV
 Quote signs

De studiedruk valt enorm mee, onder meer omdat we om de zes weken geëvalueerd worden en dus op elk moment weten waar we staan en tijdig kunnen bijsturen.

Lesinhoud
HR-support opleiding

Studiemateriaal

Studiemateriaal omvat onder andere boeken, cursussen en digitale leermiddelen die je nodig hebt voor het succesvol doorlopen van je opleiding.

Studiemateriaal

Dit studiemateriaal kan worden aangeboden in papieren vorm (gedrukte cursusteksten, readers, leer- en werkboeken, naslagwerken) of in elektronische vorm (e-boeken, PDF-documenten, PowerPointpresentaties, online tutorials, audio en video).

Onze elektronische leeromgeving, Toledo, speelt een centrale rol tijdens je opleiding. Je zult er alle informatie over je vakken vinden, cursus- en oefenmateriaal kunnen downloaden en online met je docenten in contact kunnen komen.

Vakken en inhoud

Benieuwd welke vakken je zult krijgen tijdens je opleiding? Check hieronder een beknopt overzicht of bekijk de volledige ECTS-fiche.

Vakken en inhoud

Je opleiding duurt twee jaar en bestaat uit vier kwartalen per jaar. Je hebt om de zes weken een evaluatie zodat je nooit grote hoeveelheden leerstof moet verwerken en altijd snel feedback krijgt over je vorderingen.

Je krijgt les in kleine groepen met persoonlijke begeleiding.

Door de unieke wisselwerking tussen theorie en praktijk tijdens het werkplekleren, kan je vlot het geleerde toepassing binnen je HR-afdeling,  sociaal secretariaat of uitzendkantoor. Docenten hebben een ruime bedrijfservaring in het HR-domein of staan nog gedeeltelijk zelf in de praktijk.

Hieronder vind je de vakken uit het eerste jaar:

Jaar Kwartaal Module Vak Studiepunten
1 1 HR Fundamentals Inleiding HR 4
1 1 Me & My skills Me & my basics 6
1 1 Me & my skills Me & Myself 1 2
1 2 HR Fundamentals Sociale wetgeving 1 5
1 2 Me & My skills Me & Myself2 2
1 2 HR Fundamentals Psychologie & sociologie van de arbeid 4
1 3 HR Fundamentals Personeelsadministratie1 2,5
1 3 HR next level Rekrutering & Selectie 4
1 3 Me & My skills Me & Myself3 2
1 4 HR Fundamentals Personeelsadministratie2 2,5
1 4 HR next level Onthaalbeleid 4
1 4 Me & My skills Me & Myself4 2
         
1   WERKPLEKLEREN Hoe pas ik kennis en vaardigheden die ik verworven heb toe in mijn dagelijkse praktijk 20

 

Lessentabel

Hieronder vind je een voorbeeld van hoe je weekrooster eruit kan zien.

Lessentabel

Lesdag Kwartaal Lesdagen Inhoud Vorm

1

Kwartaal 1 23 sept 2021 Kennismaking/opstart me & myself + inleiding HR Volle dag op campus
2 Kwartaal 1 30 sept 2021 Opstart Me & my basics (assessment + les Excel) Online (oefen)sessie
3 Kwartaal 1 7 okt 2021 Inleiding HR + Me & Myself Volle dag op campus
4 Kwartaal 1 14 okt 2021 Inleiding HR + Me & my basics Halve dag + avond op campus
5 Kwartaal 1 21 okt 2021 Inleiding HR + Me & Myself + intervisie Volle dag op campus
6 Kwartaal 1 28 okt 2021   Online (oefen)sessie
    HERFSTVAKANTIE    
    EXAMENS KW1    
         
7 Kwartaal 2 18 nov 2021 Sociale wetgeving 1 + psych & soc vd arbeid + Me & Myself Volle dag op campus
8 Kwartaal 2 25 nov2021 Sociale wetgeving 1  Online (oefen)sessie
9 Kwartaal 2 2 dec 2021 Psych & soc vd arbeid + Me & Myself Halve dag op campus
10 Kwartaal 2 9 dec 2021 Sociale wetgeving + Psych & soc vd arbeid + intervisie Volle dag op campus
11 Kwartaal 2 16 dec 2021 Sociale wetgeving 1 + Me & Myself Halve dag op campus
12 Kwartaal 2 23 dec 2021 Sociale wetgeving 1 + Psych & soc vd arbeid Halve dag op campus
    KERSTVAKANTIE    
    EXAMENS KW2    
         
13 Kwartaal 3 27 jan 2022 R&S + Personeelsadministratie1 Volle dag op campus
  Kwartaal 3 LESVRIJE WEEK    
14 Kwartaal 3 10 feb 2022 R&S + Me & Myself Halve dag op campus
15 Kwartaal 3 17 feb 2022 R&S + FR + Personeelsadministratie1  Volle dag op campus
16 Kwartaal 3 24 feb 2022 R&S Online (oefen)sessie
    KROKUSVAKANTIE    
17 Kwartaal 3 10 mrt 2021 R&S + Personeelsadministratie1 Halve dag op campus
18 Kwartaal 3 17 mrt 2021 R&S + FR + Me & Myself Volle dag op campus
    EXAMENS KW3    
    PAASVAKANTIE    
    PAASVAKANTIE    
         
19 Kwartaal 4 21 apr 2022 Onthaal + Personeelsadministratie2 + Me & Myself Volle dag op campus
20 Kwartaal 4 28 apr 2022 Onthaal Online (oefen)sessie
21 Kwartaal 4 5 mei 2022 Personeelsadministratie2 + intervisie Halve dag op campus
22 Kwartaal 4 12 mei 2022 Onthaal + Personeelsadministratie2 + Me & Myself  Volle dag op campus
23 Kwartaal 4 19 mei 2022 Personeelsadministratie + onthaal Halve dag + avond op campus
    HEMELVAART    
24 Kwartaal 4 2 jun 2022 Me & Myself + Eindreflectie WPL Halve dag op campus
    BLOK    
    EXAMENS KW4    

 

Studiemateriaal

Dit studiemateriaal kan worden aangeboden in papieren vorm (gedrukte cursusteksten, readers, leer- en werkboeken, naslagwerken) of in elektronische vorm (e-boeken, PDF-documenten, PowerPointpresentaties, online tutorials, audio en video).

Onze elektronische leeromgeving, Toledo, speelt een centrale rol tijdens je opleiding. Je zult er alle informatie over je vakken vinden, cursus- en oefenmateriaal kunnen downloaden en online met je docenten in contact kunnen komen.

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

Wat na je studie HR-SUPPORT VIA INCOMPANY-TRAJECT?
werknemers

Verder studeren

Nadat je het diploma van gegradueerde HR-support behaalde, bieden we je de mogelijkheid om via een schakeltraject het diploma professionele bachelor organisatie en management met keuze Human Resources Management of de afstudeerrichting personeelswerk van de professionele bachelor in het sociaal werk te behalen.

werknemers

Aan de slag

Met het diploma gegradueerde in HR-support werk je op de HR-afdeling van grote bedrijven of KMO’s en kun je aan de slag in uitzend- en selectiekantoren of in een sociaal secretariaat. Je komt terecht in functies als recruiter, dossierbeheerder binnen payroll, consultant, HR-medewerker, ….