Hotelbalie

verkorte studieroute hotelmanagement

Verkorte studieroute hotelmanagement - hospitalitymanagement aan VIVES Noord

Welkom in de wereld van tophotels, zakenverblijven en sterrenrestaurants. De hospitalitybranche is op zoek naar jou! Als je al een bachelordiploma haalde, kun je, afhankelijk van het behaalde diploma, in een jaar tijd een extra diploma hotelmanagement, specialisatie hospitalitymanagement halen via deze verkorte studieroute.

Waar kan ik dit volgen?
Ga voor een bachelor hotelmanagement

Hiermee kun je aan de slag als hotelmanager, food-and-beverage-manager of marketing- of communicatiemanager binnen een hospitality-organisatie. Of je kunt natuurlijk je eigen onderneming starten.

Voor wie al een bachelordiploma heeft binnen het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde is er een basisprogramma van 80 studiepunten. Afhankelijk van je diploma kunnen hieruit nog vrijstellingen worden toegekend, zodat dit realiseerbaar is op 1 jaar studietijd. Het basisprogramma vind je hier.

Speciaal voor studenten die al beschikken over een graduaatsdiploma logies-, restaurant- en cateringmanagement is er een aanvullend traject uitgewerkt, waarmee je op een verkorte manier het bachelordiploma hotelmanagement kunt behalen. Dat programma vind je hier.

Wat is een verkorte studieroute?

Deze verkorte studieroutes zijn bedoeld voor wie al over een diploma beschikt. Wie nog geen diploma heeft, kan starten in de driejarige bacheloropleiding hotelmanagement. Om daarover meer te weten, klik dan op onderstaande knop.

Heb je al een diploma hoger onderwijs behaald maar behoorden slechts een beperkt aantal credits voor talen (N-F-E), informatica en de basisbedrijfseconomische vakken tot je opleiding, dan kies je voor een verkort traject op maat. Beschik je reeds over een bachelor uit een ander studiegebied dan handelswetenschappen en bedrijfskunde ook dan volg je een traject op maat.

Verkorte studieroute hotelmanagement studeren

Je studie in een oogopslag

Studieroute

Waar kan ik dit volgen?

Onderwijstaal

Moet ik al over een diploma beschikken?

Deze verkorte studieroutes zijn bedoeld voor wie al over een diploma beschikt. Wie nog geen diploma heeft, kan starten in de driejarige bacheloropleiding hotelmanagement.

Wil je zekerheid omtrent de mogelijkheid van een zinvol bijkomend diploma met een verkort traject over een of anderhalf jaar, neem dan gerust contact met ons op voor meer info.

Aula

Wat kost deze verkorte studieroute?

Het studiegeld is gelijk aan wat een student in handelswetenschappen en bedrijfskunde normaal moet betalen voor een academiejaar uit de basisopleiding. Je betaalt dus dezelfde prijs als een regulier student die aan z’n studies in het hoger onderwijs begint. Kostprijs van cursusmateriaal en handboeken zijn niet in het inschrijvingsgeld inbegrepen.

Student aan het werk in de keuken

Hoe kan ik vrijstellingen aanvragen voor deze verkorte route?

Je kunt een vrijstelling verkrijgen van een (deel van een) opleidingsonderdeel als je beschikt over een eerder verworven kwalificatie (EVK). Een EVK is een studiebewijs dat aantoont dat je de kennis en vaardigheden hebt verworven die verbonden zijn aan dat (deel van een) opleidingsonderdeel. Klik op de knop voor meer informatie over hoe jij jouw vrijstellingen kan aanvragen.