Toegepaste informatica complab

toegepaste informatica via afstandsonderwijs

toegepaste informatica via afstands-onderwijs
Bachelor in de toegepaste informatica in VIVES Zuid

Als je graag wil werken in een branche die zo snel evolueert dat morgen eigenlijk al gisteren betekent, dan zit je goed bij de opleiding toegepaste informatica. Innovatieve informatietechnologieën die de maatschappij steeds maar doen veranderen maken er de kern uit van je studies.

Een toekomst in de informaticawereld
Toegepaste informatica auto

Je wordt in deze bacheloropleiding op afstand klaargestoomd om je rol als informaticus in het werkveld in te vullen. Een leergierige en onderzoekende houding is daarbij noodzakelijk. Je kan goed logisch redeneren en wil beter worden in abstract denken. Daarnaast werk je graag samen, want als informaticus werk je nooit alleen.

Wanneer je afstudeert heb je bovendien gegarandeerd werk: de vraag naar goed opgeleide informatici is zo groot, dat de meeste van onze studenten al een jobaanbieding op zak hebben nog voor ze zijn afgestudeerd. Een fijn vooruitzicht, niet?

Toegepaste informatica studeren

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Aantal studiepunten

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Heb je een vraag?

De opleiding toegepaste informatica is een brede bacheloropleiding.  Dat betekent dat er eerst twee gemeenschappelijk jaren zijn waarin je wordt ingewijd in Software Development (programmeren, webtechnologie), IT Infrastructure (computersystemen, netwerken), Information Management (databanken, excel advanced, power BI), artificiële intelligentie en business management. In het derde en het vierde jaar kan je bepalen in welk vakgebied jij je wil specialiseren.

Afstudeerrichtingen van de bachelor toegepaste informatica

Applicatie-ontwikkeling

Applicatie-ontwikkeling is een opleidingsprogramma dat voortdurend in beweging is. De opleiding bevat diverse basispijlers. Deze pijlers worden aangevuld met enerzijds een economische vorming en een algemene vorming in communicatie, probleemoplossend denken en data-analyse.

Softwaremanagement

Het internettijdperk en de groei van de informatica hebben het economische landschap ingrijpend gewijzigd. Begrippen als e-business en e-government zijn geen fictie meer. Daardoor is er in de bedrijfswereld en bij de overheid niet alleen vraag naar technische informatici maar ook ...

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >