financie- en verzekeringswezen

Bachelor in bedrijfsmanagement, afstudeerrichting financie- en verzekeringswezen aan VIVES Zuid

Met financie- en verzekeringswezen stap je in een boeiende wereld die nooit stilstaat. Je wil het vermogen van particulieren, klanten en bedrijven beheren door hen goed en diepgaand te adviseren over hun beleggingen, kredieten, verzekeringen en risicobeheer.

Waar kan ik dit volgen?
opleiding financie- en verzekeringswezen volgen
verzekering

Bij VIVES start je meteen in de specialisatie Finance & Risk Management, waarin we je een grondige kennis op laten bouwen rond vermogensbeheer. Tegelijk trainen we jou als adviseur, verkoper en all-round financial entrepreneur binnen de moderne digitale financiële sector. Je wordt een expert in payment solutions, cryptocurrency (bitcoin en blockchain), crowdfunding, fintech en insurtech, forex trading en behavioral finance.

Tijdens je studie krijg je lessen van talrijke docenten en gastsprekers uit de branche, breng je verschillende bezoeken aan financiële instellingen en organisaties en leer je aan de hand van uitdagende projecten in teamverband uitdagingen te analyseren, verwerken en presenteren.

Finance & Risk Management studeren

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Heb je een vraag?

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >