Bachelor in het bedrijfsmanagement

eventmanagement via afstandsonderwijs

eventmanagement via afstands-onderwijs
Bachelor in het bedrijfsmanagement, afstudeerrichting eventmanagement aan VIVES Zuid

Een eventmanager is een allround man of vrouw. Hij/zij begrijpt het hele evenement, kent alle aspecten van de organisatie. Dus krijg je in de opleiding met al die onderdelen te maken. Je bent niet allergisch voor het economische: eventmanagement is een business. En dus leggen wij in de opleiding de klemtoon op het beheren van evenementen: de inkomsten, de uitgaven, de contracten, de verzekering, de budgettering, de communicatie, het projectmanagement, de marketing, en nog zoveel meer aspecten.

Word een eventprofessional op topniveau

Word een event-professional op topniveau

Een eventmanager is een echte allrounder die het hele evenement begrijpt en alle aspecten van de organisatie kent. Dus krijg je in deze opleiding met al die onderdelen te maken. Je bent niet allergisch voor het economische: eventmanagement is een business. En dus legt VIVES in de opleiding de klemtoon op het beheren van evenementen: de inkomsten, de uitgaven, de contracten, de verzekering, de budgettering, de communicatie, het projectmanagement, de marketing, en nog zoveel meer aspecten.

Verder word je een echte kenner van de sector. Je kunt meepraten met de cateraar van je event, je kent alles van podiumtechniek en belichting, van crowdmanagement, enz. Geen enkele opleiding in Vlaanderen is zo specifiek in deze sector.

Eventmanagement op afstand studeren

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Heb je een vraag?

Specialiseer in Business Events of Music & Entertainment via afstandsonderwijs

Als eventmanager teken je voor een feilloze organisatie en een totaalbeleving voor de bezoekers. Je kunt kiezen uit twee specialisaties: business events (congressen, beurzen, bedrijfsevenementen, pretparken, sportcentra ...) En music & entertainment (festivalorganisator, manager van muziekgroepen, culturele instellingen, musea ...).

Business Events

Bedrijven organiseren allerlei evenementen. Soms zijn die zo groot of specifiek, dat ze de organisatie in handen geven van een event agency: de lancering van een nieuw product, de bekendmaking van een nieuw imago, een incentive voor de beste klanten, een personeelsfeest met beleving, een fusie, een beursdeelname …

Music & Entertainment

Uit je dak gaan op de grote zomerfestivals, verwonderd zijn bij Cirque du Soleil, (stiekem) meedansen bij K3 of genieten van de magie van Disney …, that’s what makes you tick. Maar stond je er ooit bij stil dat achter die leuke activiteiten en evenementen een heuse industrie schuilgaat