Tafel met papier

communicatiesupport

communicatie-support
Graduaat in het marketing- en communicatiesupport, afstudeerrichting communicatiesupport aan VIVES Noord en VIVES Zuid

De afstudeerrichting communicatiesupport van de graduaatsopleiding marketing- en communicatiesupport leidt je op tot een veelzijdige communicatiemedewerker. Naast een stevige algemene basis marketing, communicatie en digital skills, focus je in communicatiesupport op de meertalige bedrijfscommunicatie. Je kan daarna snel aan de slag in een onderneming, communicatie- of marketingbureau of als allround-medewerker in een KMO.

word communicatiemedewerker
word communicatie-medewerker
Studenten communicatie

Wie kiest voor communicatiesupport, wil later de communicatie binnen een bedrijf op verschillende manieren bijstaan. Dit gaat van het uitwerken en uitvoeren van diverse communicatieprojecten tot rechtstreekse communicatie met klanten en leveranciers, maar ook met het bredere publiek. Uiteraard telkens aan de hand van de geschikte tools en media. Social media, grafische vormgeving en content creation kennen na deze opleiding geen geheimen meer voor jou.

In deze afstudeerrichting maak je kennis met alle facetten van communicatie en de media waarmee deze verspreid wordt. Van plannen en uitvoeren tot evalueren. Daarnaast krijg je ook heel wat office skills, maar ook de meertalige competenties mee. Bedrijven smeken immers naar afgestudeerden die zich goed kunnen uitdrukken in het Frans en Engels.

Deze boeiende mix van vaardigheden maakt van jou een breed inzetbare communicatie-assistent, waar elk bedrijf naar op zoek is.

Communicatiesupport studeren

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

Onderwijstaal

Wat leer ik in deze opleiding?

In deze afstudeerrichting leer je onder andere:

  • inzicht verwerven in marketing- en communicatiestrategieën
  • mondeling en schriftelijk communiceren in verschillende stijlen, rekening houdend met diverse doelgroepen en aan de hand van allerhande media
  • sociale media op een businessgerichte en succesvolle manier inzetten
  • digital creation met o.a. InDesign, Photoshop, Illustrator
  • managen van projecten en events
  • vlot met de Office-pakketten werken
  • communiceren vanuit een bedrijfsstijl en -imago naar eigen medewerkers, klanten, leveranciers, prospecten en het bredere doelpubliek in het Nederlands, Frans en Engels

Kortom:  je leert marketing- en communicatie-inzichten vertalen naar concrete communicatie-acties.
Met deze mix word jij de communicatiemedewerker met een commerciële flair, waar elk bedrijf naar op zoek is.

Vrouw aan laptop

Hoe lang doe ik over deze opleiding?

Deze opleiding duurt twee jaar in dagonderwijs en heeft een studieomvang van 120 studiepunten. Graduaatsopleidingen bereiden de student voor op een beroep, maar ook voor de doorstroom naar een professionele bacheloropleiding in het hoger onderwijs. Als je de opleiding tot een goed einde brengt behaal je het diploma van gegradueerde.

Studerende student

Hoe organiseert VIVES deze opleiding?

Door onze permanente evaluatiemethode hoef je nooit grote hoeveelheden leerstof te verwerken en krijg je snel feedback over je vorderingen. Na elke zes weken les volgt een evaluatieperiode. Afhankelijk van de studie die je kiest, zijn flexibele instap- en evaluatiesystemen mogelijk. Op die manier kun je je studie laten aansluiten bij je eigen situatie en je ambities. Het einddoel is jou als vakman of -vrouw klaar te stomen, zodat je al op je eerste werkdag van je nieuwe job actief kunt meewerken.

Lesinhoud
Grafieken bestuderen

Studiemateriaal

Studiemateriaal omvat boeken, cursussen en digitale leermiddelen die je nodig hebt voor het succesvol doorlopen van je opleiding.

Studiemateriaal

Dit studiemateriaal kan worden aangeboden in papieren vorm (gedrukte cursusteksten, readers, leer- en werkboeken, naslagwerken) of in elektronische vorm (e-boeken, pdf-documenten, PowerPointpresentaties, online tutorials, audio en video). Onze elektronische leeromgeving, Toledo, speelt een centrale rol tijdens je opleiding. Je zult er alle informatie over je vakken vinden, cursus- en oefenmateriaal kunnen downloaden en online met je docenten in contact kunnen komen.

Vakken en inhoud

Benieuwd welke vakken je zult krijgen tijdens je opleiding? Check hieronder een beknopt overzicht of bekijk de volledige ECTS-fiche.

Vakken en inhoud

Je opleiding duurt twee jaar en bestaat uit vier kwartalen per jaar. Vanaf het tweede semester werkje gemiddeld twee dagen per week mee in een bedrijf. Je hebt om de zes weken een evaluatie, zodat je nooit grote hoeveelheden leerstof moet verwerken en snel feedback krijgt over je vorderingen. De afstudeerrichting marketingsupport bereidt je voor op een job als marketingassistent. Je werkt dan samen met marketingprofessionals en verkoopmedewerkers. Ligt je toekomst meer op het vlak van communicatie en administratie en vind je het boeiend om te communiceren met klanten, leveranciers en het brede publiek? Dan is de afstudeerrichting communicatiesupport meer je ding.

Je krijgt les in kleine groepen met persoonlijke begeleiding. Door de unieke wisselwerking tussen theorie en praktijk tijdens het werkplekleren ben je goed voorbereid op je job. Je sluit je opleiding af met een praktijkproject op je werkplek.

Hier vind je de ECTS-fiche (Brugge of Kortrijk) van deze opleiding. ECTS staat voor European Credit Transfer System en is het Europees systeem voor de overdracht en de accumulatie van studiepunten. 1 studiepunt staat gelijk aan 25 tot 30 uur werk.

Lessentabel

Hieronder vind je een voorbeeld van hoe je weekrooster eruit kan zien.

Lessentabel

Het eerste semester is voor beide afstudeerrichtingen gemeenschappelijk.

Download hier de lessentabel met een overzicht van de verschillende opleidingsonderdelen in de eerste en tweede fase van je opleiding. Voor meer gedetailleerde informatie per opleidingsonderdeel, klik op "Vakken en inhoud" en raadpleeg de officiële ECTS-fiches van alle vakken. Via die link kan je (bovenaan links) ook het uurrooster van onze huidige studenten opvragen.

 

 

Studiemateriaal

Dit studiemateriaal kan worden aangeboden in papieren vorm (gedrukte cursusteksten, readers, leer- en werkboeken, naslagwerken) of in elektronische vorm (e-boeken, pdf-documenten, PowerPointpresentaties, online tutorials, audio en video). Onze elektronische leeromgeving, Toledo, speelt een centrale rol tijdens je opleiding. Je zult er alle informatie over je vakken vinden, cursus- en oefenmateriaal kunnen downloaden en online met je docenten in contact kunnen komen.

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

Wat na je studie communicatiesupport?
Zaal van Vives

Verder studeren

Nadat je het diploma van gegradueerde Marketing- en communicatiesupport, afstudeerrichting Communicatiesupport behaalde, bieden we je de mogelijkheid om via een schakeltraject het diploma professionele bachelor Office Management met afstudeerrichting Business & Languages en specialisatie Business Administration Management te behalen aan VIVES Noord en VIVES Zuid.

Kantoor

Aan de slag

Bedrijven smeken naar afgestudeerden die zich goed kunnen uitdrukken in het Frans en Engels. Je kan onmiddellijk aan de slag als medewerker in een communicatiebureau, administratief medewerker, bediende onthaal en communicatie, communicatie-assistent, eventmedewerker, medewerker in een selectiekantoor, enz. Kortom, een brede waaier aan mogelijkheden op de arbeidsmarkt.