Kantoor
Bachelor in organisatie en management

Business Administration Management

Bachelor in organisatie en management, afstudeerrichting Business & Languages, specialisatie Business Administration Management in VIVES Noord en VIVES Zuid

Deze polyvalente opleiding bereidt je voor op diverse managementfuncties in het bedrijfsleven. We besteden tijdens je studies niet alleen aandacht aan je talen, maar je krijgt ook een grondige opleiding en training in algemeen bedrijfseconomische vakken en in sociale, management- en IT-vaardigheden. Office managers zijn vaak de rechterhand van de CEO in het bedrijf en vervullen een sleutelpositie. In campus Kortrijk kan je deze opleiding bovendien ook volgen in afstandsonderwijs.

Ook op afstand

Je kunt dit diploma ook van thuis uit behalen, vrij van tijd en ruimte.

Bussiness Administration Management studeren
studente met tablet

Als organisatietalent ben je een onmisbare schakel in het bedrijf. Kies je voor de specialisatie Business Administration Management van de afstudeerrichting Business & Languages, dan kies je voor een functie in een team dat de verschillende verantwoordelijkheden binnen een bedrijf vormgeeft tot op het hoogste niveau.

Als topmedewerker moet je beschikken over organisatorische en digitale vaardigheden en een degelijke bedrijfseconomische achtergrond. Daarnaast heb je natuurlijk ook een flinke dosis stressbestendigheid nodig. Businessprocessen, trends en technologieën evolueren zo snel dat wij ook in de opleiding de vinger aan de pols houden.

Dat de toekomst ook een internationaal tintje heeft, staat buiten kijf. We willen je daarom graag voorbereiden op een omgeving waar je misschien minder mee vertrouwd bent. Steeds meer Business Administration Managers komen later terecht in internationale omgevingen, van management assistant tot executive planner en communicatiemanager.

Business Administration Management studeren

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

Onderwijstaal

Wat leer ik in deze opleiding?

Doorheen de opleiding verwachten we dat de studenten hun organisatietalent aanscherpen, leren omgaan met stressvolle situaties en in staat zijn om zich flexibel en op een zelfstandige wijze aan te passen aan nieuwe situaties. Op deze manier vormen we de studenten tot efficiënte medewerkers die aan het einde van hun studies voldoende gewapend zijn om onmiddellijk in het arbeidsleven te stappen.

De opleiding bestaat uit een sterke combinatie van management- en bedrijfseconomische vakken met een polyvalent programma geënt op actuele business skills. Als Business Administration Manager word je namelijk een onmisbare schakel in het management. Je houdt je bezig met de algemene organisatie, PR, planning, customer en intercultural relations, verslaggeving en nog veel meer. Als Business Administration Manager functioneer je werkelijk in het hart van het bedrijf of de organisatie en ben je betrokken bij alle belangrijke beslissingsprocessen. Van een afwisselende en boeiende job gesproken!

mappen

Hoelang doe ik over deze opleiding?

Een professionele bachelor is een praktijkgerichte opleiding die je in een cyclus van zes semesters of drie opleidingsfasen (academiejaren) kan volgen. Het programma omvat 180 studiepunten en is samengesteld uit opleidingsonderdelen waarvoor je credits moet behalen. Als eerstejaarsstudent stap je normaal gezien in via het reguliere programma van het eerste jaar dat bestaat uit 60 studiepunten.

Indien je na je eerste jaar niet volledig slaagt voor de opleiding, stel je als student een individueel studieprogramma (ISP) samen, waardoor je toch al een aantal vakken in het tweede jaar kan opnemen. Dit doe je in samenspraak met de studietrajectbegeleider.

Ga ik tijdens deze opleiding op stage?

Uiteraard loop je ook stages die aansluiten bij jouw interesses en talenten. In het eerste jaar maak je kennis met het werkveld via een observatiestage. In het derde jaar is er een uitgebreide binnen- of buitenlandse stage die het volledige laatste semester in beslag neemt. Je kiest zelf de domeinen waarin je meer ervaring wil opdoen.

Studeren in het buitenland

Als je dat wil, kan in het tweede jaar ook mee op een buitenlandse studiereis of samen met buitenlandse studenten een keuzevak volgen. In je laatste jaar een semester in het buitenland studeren kan ook.

wereldbol

Ontdek de wereld tijdens je studie!

Studeer in Brugge of Kortrijk

Brugge

Wie Business Administration Management studeert in VIVES Brugge Xaverianenstraat, kiest voor een opleiding die met beide voeten in de 21e eeuw staat. Jouw lessenpakket werd samengesteld in overleg met kundige mensen uit het werkveld, mensen die jou een job zullen geven en mensen die nu al de job doen die jij straks ambieert.

Dit merk je aan de invulling van de trainingsmodules in het pakket: naast algemene bedrijfseconomische vakken om het bredere plaatje te begrijpen, krijg je ook een training in de nodige sociale en managementvaardigheden en uiteraard ook een stevige vorming in IT-skills. Zo beschik je over de nodige werkefficiëntie en een grondige kennis van onder andere specifieke administratie-apps, cloudcomputing, social media en desktoppublishing.

Je blijft ook up-to-date blijven wat betreft nieuwe manieren van denken en maakt je specifieke social skills eigen. Als de invulling van een job verandert, dan evolueert de opleiding mee.

Kortrijk

Wie houdt van talen, kan in VIVES Kortrijk voor de specialisatie Business Communication kiezen, en kan naast een grondige vorming in het Engels en Frans ook kiezen voor een talenpakket Duits of Spaans.

Wie kiest voor de specialisatie Business Organisation, krijgt bovenop zijn basispakket ook vakken rond digitale marketing, customer relationship management, people management, events organiseren, business intelligence, e-commerce, employer branding en het e-office.

Wie kiest voor de specialisatie Business Communication binnen het keuzetraject Business Administration Management, krijgt naast algemene bedrijfseconomische vakken om het bredere plaatje te begrijpen, ook een grondige meertalige communicatietraining in het Engels en Frans en een extra taal als keuzevak, zodat je professioneel kan communiceren met alle stakeholders. Je krijgt ook een training in de nodige sociale en managementvaardigheden en uiteraard ook een stevige scholing in IT-vaardigheden. Dat de toekomst ook een internationaal tintje heeft, staat buiten kijf. We willen je daarom graag voorbereiden op een omgeving waar je misschien minder mee vertrouwd bent. Je kiest voor een major Frans of Engels, die je kan aanvullen met zakelijk Spaans of Engels, naast zakelijk Nederlands, bedrijfscommunicatie en copywriting.

Jade
 Quote signs

De opleiding focust op een veelheid aan domeinen: we leren over economie, we hebben taalvakken, we werken aan onze computerskills, zodat we later op veel plaatsen terecht kunnen.

Lesinhoud
Tablet in de les

Studiemateriaal

Studiemateriaal omvat boeken, cursussen en digitale leermiddelen die je nodig hebt voor het succesvol doorlopen van je opleiding.

Studiemateriaal

Dit studiemateriaal kan worden aangeboden in papieren vorm (gedrukte cursusteksten, readers, leer- en werkboeken, naslagwerken) of in elektronische vorm (e-boeken, pdf-documenten, PowerPointpresentaties, online tutorials, audio en video). Onze elektronische leeromgeving, Toledo, speelt een centrale rol tijdens je opleiding. Je kan er alle informatie over je vakken vinden, cursus- en oefenmateriaal downloaden en online met je docenten in contact komen.

Vakken en inhoud

Benieuwd welke vakken je zult krijgen tijdens je opleiding? Check hieronder een beknopt overzicht of bekijk de volledige ECTS-fiche.

Vakken en inhoud

Je vakkenpakket van de specialisatie Business Administration Management is samengesteld door mensen uit het werkveld: naast algemeen bedrijfseconomische vakken is er ook ruim aandacht voor meertalige communicatie, sociale vaardigheden, management- en organisatievaardigheden en een stevige portie IT. Je krijgt al vanaf het eerste jaar voeling met het bedrijfsleven via het vak werkveldoriëntatie. In het tweede of het derde jaar run je een heus oefenbedrijf, zodat je alle aspecten van de job leert kennen. Daarnaast zijn er ook heel wat bedrijfsbezoeken, seminaries, beurzen en studiereizen. Als je wil, kan je in het tweede jaar ook mee op een buitenlandse studiereis of samen met buitenlandse studenten een keuzevak volgen. In je laatste jaar een semester in het buitenland studeren kan ook.

Hier vind je de ECTS-fiche van de opleiding in Brugge en Kortrijk. ECTS staat voor European Credit Transfer System en is het Europees systeem voor de overdracht en de accumulatie van studiepunten. 1 studiepunt staat gelijk aan 25 tot 30 uur werk.

Lessentabel

Hieronder vind je een voorbeeld van hoe je weekrooster eruit kan zien.

Lessentabel

Download hier de lessentabel voor Brugge en hier de lessentabel voor Kortrijk met een overzicht van de verschillende opleidingsonderdelen in de eerste, tweede en derde fase van je opleiding. Je kan op ieder opleidingsonderdeel doorklikken om meer informatie te krijgen. Via deze link kan je (bovenaan links) ook het uurrooster van onze huidige studenten opvragen.

Studiemateriaal

Dit studiemateriaal kan worden aangeboden in papieren vorm (gedrukte cursusteksten, readers, leer- en werkboeken, naslagwerken) of in elektronische vorm (e-boeken, pdf-documenten, PowerPointpresentaties, online tutorials, audio en video). Onze elektronische leeromgeving, Toledo, speelt een centrale rol tijdens je opleiding. Je kan er alle informatie over je vakken vinden, cursus- en oefenmateriaal downloaden en online met je docenten in contact komen.

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

Wat na je studie Business Administration Management?
studenten HWB

Verder studeren

Wil je na het behalen van je bachelordiploma verder studeren en een masterdiploma behalen, dan kan dit via een schakelprogramma. Zo zijn er binnen de Associatie K.U.Leuven o.a. overstapmogelijkheden naar:

 • master of science in de handelswetenschappen
 • master in de bedrijfscommunicatie
 • master in de meertalige communicatie
 • master in het vertalen
 • master in het tolken
 • master in de journalistiek

Daarnaast kun je via een verkort programma een diploma academische bachelor behalen, dat toegang geeft tot verschillende masteropleidingen. Ook andere bachelor-na-bachelor of postgraduaatsopleidingen zijn mogelijk, zoals:

 • een bachelor-na-bachelor international management
 • de postgraduaten marketingmanagement, bedrijfscommunicatie, digitale marketing en communicatie, dutch & translation, complementaire internationale studies

Aan de slag

Een polyvalente opleiding opent vele deuren. Je kan terecht in een brede waaier van sectoren, zoals multinationals, KMO’s, financiële instellingen, immobiliënkantoren, overheidsinstellingen en advocatenkantoren. In welke functies zijn onze afgestudeerden tewerkgesteld?

 • management assistant van de plant manager, sales manager, product manager, project manager, marketing manager
 • office manager
 • communicatiemanager
 • executive planner
 • logistics assistant
 • customer service medewerker