laptop

Accounting Administration via flex-traject

Graduaat Accounting Administration via flex-traject aan VIVES Zuid

Werk je al in een administratief/boekhoudkundige omgeving en wil je je verder ontwikkelen? Wil je meer verantwoordelijkheid of doorgroeien naar een meer boekhoudkundige functie? Wil je de theoretische achtergrond begrijpen achter de boekingen die je uitvoert? Geloof jij net als wij dat, als je wilt blijven meetellen, een leven lang leren nodig is? Heb je echt goesting om bij te leren? Wil je graag je kennis en vaardigheden vertaald zien in een hogeschooldiploma?

Waar kan ik dit volgen?
Doorgroeien in een boekhoudkundige functie
Studenten VIVES

Volg de opleiding graduaat Accounting Administration en combineer werken en studeren. Het flex-traject is toegankelijk voor wie al werkt in een administratief/boekhoudkundige functie of de ambitie heeft om daar binnenkort in terecht te komen.

Voel je dat je potentieel hebt om door te groeien in een boekhoudkundige functie en wil je je kennis en vaardigheden uitbreiden? Geloof je net als wij dat een hoger diploma in dit vakgebied jou hierbij kan helpen? Droom je ervan om zo’n diploma te behalen terwijl je toch je job kan blijven uitoefenen? Heb je een werkgever die jou coacht en steunt in je studies? Dan is dit flex-traject iets voor jou.

Wij stellen samen met jou een traject op maat op! Een haalbaar traject dat leidt tot een aantrekkelijk diploma. Dit kan een combinatie worden van dag-, avond- en afstandsonderwijs, volgens je eigen keuze en mogelijkheden.

 

accounting administration studeren

Je studie in een oogopslag

Opleidingstype

Studiewijze

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

Onderwijstaal

Wat leer ik in deze opleiding?

We kunnen de inhouden indelen in enkele belangrijke pijlers:

 • beroepsgerichte aspecten met betrekking tot accountancy / boekhouden: dubbel boekhouden, toegepast met boekhoudsoftware, vennootschapsboekhouden analytisch boekhouden of kostprijsberekening
 • beroepsgerichte aspecten met betrekking tot fiscaliteit: BTW, personenbelasting, vennootschapsbelasting
 • juridische basiskennis: burgerlijk recht, economisch- en vennootschapsrecht, sociaal recht
 • managementaccounting: financiële aspecten van de activa en passiva, Excel, budgettering, financiële analyse, ERP
 • social skills: communicatieve vaardigheden, voorbereiding werkplekleren
 • integratie op de werkplek: er is een voortdurende wisselwerking tussen de geziene inhouden in de aangeboden vakken en de toepassing van deze verworven kennis op de werkplek.
student

Troeven van Accounting Administration via flex-traject bij VIVES

 • Docenten met praktijkervaring, reële cases in samenwerking met het werkveld, bedrijfsbezoeken, gastcolleges, … zorgen voor een praktijkgerichte opleiding.
 • Je kan (fulltime) werken en tegelijkertijd een diploma hoger onderwijs behalen
 • Je krijgt de kans om binnen je huidige job door te groeien of om een carrière switch te maken
 • Opleiding is erkend voor opleidingscheques en KMO portefeuille.
 • Eigen flexibel traject
  • Programma inhoud op maat, er wordt rekening gehouden met de competenties die je al hebt verworven.
  • Programma traject op maat, volgens de eigen situatie en mogelijkheden
 • Ruime component “werkplekleren” zorgt ervoor dat je het werkveld steeds beter leert kennen.
 • Werkzekerheid troef! De vraag naar afgestudeerden accounting administration is veel groter dan het aanbod. Het beroep van accountant is en blijft een knelpuntberoep!
 • Ga aan de slag bij om het even welke organisatie: accountantskantoren, KMO’s en grote multinationals, non-profitorganisaties, de overheid (bv fiscus), … of word zelfstandig.

Hoe ziet mijn studieroute eruit?

Bij het flex-traject bepaal je als student zelf je studieroute.

Je studieprogramma is een traject op jouw maat en bestaat uit een combinatie van dag-, avond- en afstandsonderwijs.
De duur van de opleiding verschilt van student tot student. Dit is grotendeels afhankelijk van de tijd die jij kan spenderen om met je studie bezig te zijn. De duur is minimaal 2 jaar.

Het is daarnaast mogelijk dat je op basis van eerder verworven kwalificaties (diploma's, attesten …) of bepaalde werkervaring in aanmerking komt voor vrijstellingen en dus bepaalde opleidingsonderdelen (vakken) niet meer hoeft af te leggen.

Hoe organiseert VIVES deze opleiding?

VIVES biedt je de mogelijkheid om, onder deskundige begeleiding, een& volwaardig graduaatsdiploma te behalen. De theorie verwerk je via de zelf gekozen kanalen (klassikale lessen op de campus, online lessen, avondlessen of afstandsonderwijs). De praktijk, het onderdeel werkplekleren, kan je doen op je eigen werkplek.

Wil je ons advies bij het samenstellen van je traject of heb je specifieke vragen rond studieplanning en studeren, dan kan je uiteraard hiervoor bij de opleidingsverantwoordelijke terecht.

Hoe verloopt mijn stage/werkplekleren?

In de loop van de opleiding is er heel wat werkplekleren voorzien, ongeveer 80 dagen.
Bij het flex-traject kan je de onderdelen werkplekleren opnemen wanneer dit past in je persoonlijke planning. Dit kan vanaf het eerste jaar zijn, maar dit is geen verplichting. Je kan het werkplekleren uitvoeren binnen je eigen job van zodra je een administratief/boekhoudkundige functie hebt.

Studenten HWB VIVES

Wanneer kan ik starten met de opleiding?

Dat kan gedurende het ganse academiejaar, telkens er vakken van start gaan of doorlopend voor de vakken die je in afstandsonderwijs zal volgen. Je kan best, in samenspraak met de opleidingsverantwoordelijke, je traject uitstippelen en per academiejaar inschrijven. Er wordt dan een traject samengesteld die je studies volledig afstemt op jouw situatie. Bij inschrijving geef je dan aan dat je inschrijft voor het flex-traject zodat je de verschillende opleidingsvormen kan combineren.

Om in Vlaanderen te kunnen starten aan een opleiding in het hoger onderwijs, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen in verband met diploma en taal. Raadpleeg hiervoor de inschrijvingsvoorwaarden voor een graduaatsopleiding.

SM
 Quote signs

De focus ligt vooral op praktijk: alles wat je leert, pas je meteen toe tijdens je uitgebreide stages. Ik zit nu in mijn tweede jaar en heb nog geen seconde spijt gehad van m'n keuze.

Lesinhoud

Studiemateriaal

Studiemateriaal omvat onder andere boeken, cursussen en digitale leermiddelen die je nodig hebt voor het succesvol doorlopen van je opleiding.

Studiemateriaal

Dit studiemateriaal kan worden aangeboden in papieren vorm (gedrukte cursusteksten, readers, leer- en werkboeken, naslagwerken) of in elektronische vorm (e-boeken, PDF-documenten, PowerPointpresentaties, online tutorials, audio en video).

Onze elektronische leeromgeving, Toledo, speelt een centrale rol tijdens je opleiding. Je zult er alle informatie over je vakken vinden, cursus- en oefenmateriaal kunnen downloaden en online met je docenten in contact kunnen komen.

Boeken- en syllabilijsten vind je op de pagina met de Startinformatie van jouw opleiding.

Vakken en inhoud

Benieuwd welke vakken je zult krijgen tijdens je opleiding? Check hieronder een beknopt overzicht of bekijk de volledige ECTS-fiche

Vakken en inhoud

Hier vind je de ECTS-fiche van deze opleiding. ECTS staat voor European Credit Transfer System en is het Europees systeem voor de overdracht en de accumulatie van studiepunten. 1 studiepunt staat gelijk aan 25 tot 30 uur werk.

Leren zonder lessen

Er zijn geen lesmomenten op de campus en toch sta je er niet alleen voor. Je docenten helpen je volledig op afstand.

Leren zonder lessen

Ons team afstandsonderwijs ondersteunt je heel graag op weg naar je bachelordiploma. Het aangepast studiemateriaal, de studiewijzer en de Toledocursus zullen je zeker een heel eind verder helpen. Heb je nog bijkomende vragen of zijn er zaken nog niet helemaal duidelijk, dan kan je steeds bij de docent van het betreffende opleidingsonderdeel terecht. E-mail vervangt grotendeels het dagdagelijks contact tussen student en docent. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Voor bepaalde opleidingsonderdelen gebruikt de docent filmpjes of zijn er soms elektronische klassen. Studenten volgen dan van om het even waar les via het internet. Je kan dan eveneens vragen stellen. Ook Skype maakt oefenmomenten met je docent mogelijk.

Studiemateriaal

Dit studiemateriaal kan worden aangeboden in papieren vorm (gedrukte cursusteksten, readers, leer- en werkboeken, naslagwerken) of in elektronische vorm (e-boeken, PDF-documenten, PowerPointpresentaties, online tutorials, audio en video).

Onze elektronische leeromgeving, Toledo, speelt een centrale rol tijdens je opleiding. Je zult er alle informatie over je vakken vinden, cursus- en oefenmateriaal kunnen downloaden en online met je docenten in contact kunnen komen.

Boeken- en syllabilijsten vind je op de pagina met de Startinformatie van jouw opleiding.

Wat na je studie accounting administration?

Verder studeren

Deze opleiding is een goeie voorbereiding op het aanvullingstraject naar de bachelor Accountancy-fiscaliteit. Je kan het bachelordiploma behalen via aan aanvullingstraject van 90 studiepunten.

Aan de slag

Er is een mooie loopbaan voor je weggelegd als boekhouder in een kmo of boekhoudkantoor. Je ondersteunt het beheer van een bedrijf op boekhoudkundig, fiscaal en financieel vlak.

Er is bijzonder veel vraag naar afgestudeerden met het diploma graduaat Accounting Administration. Bovendien is het zo dat als je je wil vestigen als zelfstandig boekhouder, je met dit diploma toegang krijgt tot de examens en stage bij het ITAA.