Agro- en biotechnologie proefbuisjes

agro- en biotechnologie via afstandsonderwijs

agro- en biotechnologie via afstands-onderwijs
Bachelor in de agro- en biotechnologie aan VIVES Zuid

Gepassioneerd door dieren, biologie, groen, landbouw of voeding? Kies dan een van onderstaande afstudeerrichtingen waarmee je een bachelor in de agro- en biotechnologie kunt behalen. 

Ook op campus
Afstandsonderwijs
Ga voor een opleiding rond dieren, biologie, groen, landbouw of voeding
Agro- en biotechnologie sla

De opleiding agro- en biotechnologie zet in op de uitbouw van de toegepaste kennis van de studenten en door vaardigheden te ontwikkelen. Onderzoekend leren, actief leren, zelforganisatie en probleemoplossend denken zijn vaardigheden die je absoluut nodig hebt. De opleiding biedt zes duidelijke vormingstrajecten aan.

In elke afstudeerrichting volg je al vanaf de eerste opleidingsfase een eigen opleidingsweg. Ondersteund door een toegepaste wetenschappelijke bagage groei je al doende (stage, practica) door naar die specifieke beroepssector, waarin je je later graag wil uitleven.

Agro- en biotechnologie studeren

Je studie in een oogopslag

Studiegebied

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Brochures

Heb je een vraag?

Afstudeerrichtingen van de bachelor in de agro- en biotechnologie via afstandsonderwijs

Dierenzorg

Wil jij de zorg voor dieren opnemen? Wil je bijdragen aan een hoger dierwelzijn? Hou je ervan om in te staan voor de voeding, de verzorging en de huisvesting van dieren? Ben jij gefascineerd door gedrag? Dan is de bachelor in de agro- en biotechnologie, afstudeerrichting dierenzorg zeker iets voor jou! Specialisatie, praktijk en stage zijn bij ons de codewoorden om jou klaar te stomen voor het werkveld!

Groenmanagement

Ben jij de man of vrouw die wil kiezen voor 'de juiste plant op de juiste plaats'? Wil je niet alleen meehelpen met de zorg voor het milieu, de natuur en het landschap, maar wil je daar ook een voortrekkersrol in spelen? Ben je ervan overtuigd dat daarvoor eerst een degelijke plantenkennis nodig is die inzicht verschaft in aanleg en onderhoud?

drie personen overleggen aan twee laptops over de startinformatie en info rond 'Wat kost studeren?'

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

kwaliteit

VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.